Sydney!
Door: lianneluinge
Blijf op de hoogte en volg Lianne
20 September 2011 | Australië, Sydney
Hier is ie dan, mijn eerste reisverslag vanuit het mooie Sydney.
Bij mij is het inmiddels al dinsdag 20 september en dit gaat dus mijn 4e dag hier worden. Tevens mijn een a laatste dag, want morgenavond vertrek in naar Mellbourne. Ik vertrek om 20.00uur met de bus en kom dan om 8.00uur s ochtends aan. Ideaal want dan heb ik meteen weer onderdak voor een nacht.
Gister ben ik met mijn Duitse vriendinnetje (ja george, er bestaan ook goeie Duitsers, echt!) naar manly gegaan met de ferry. Dat was erg prachtig. Vanaf de oceaan had je een fantastisch uitzicht op het operahouse en de harbour bridge.
De eerste dag dat ik hier net was gearriveerd ben ik met mijn rugzakje op de stad gaan verkennen. Ik ben toen over de harbour brigde gelopen en naar het operahouse en door de prachtige botanische parken langs de kust. Je kan de harbour brigde ook beklimmen trouwens, dat moet ook een mooie ervaring zijn. En als zelfs Ophra het gedaan heeft moet ik dat toch ook durven zou je denken.
Morgen ga ik op walvissen jacht. Erg veel zin in. We gaan dan met de boot de oceaan op en hopen dat we de walvissen spotten. Het zou natuurlijk ook ontzettende oplichterij kunnen zijn. Maar ach, ik ben bereid om het risico te nemen. Ik zou die beesten zo graag in het wild willen zien, lijkt me echt fantastisch. En daar komt bij, als je hier een paar dagen bent merk je al snel dat het leven draait om het nemen van risico's. Niet denken, maar doen mensen! Dat geef ik jullie mee als wijze levensles.
Ik voel me trouwens wel echt een ontzettende tourist hier. Constant met mijn camera in de aanslag en mn rugzakje op. En mijn buideltasje niet te vergeten maakt het helemaal af. Echter, mijn Koreaanse roommate spant de kroon. Gister had ze meer dan 100 foto's gemaakt van een paar gebouwen. En alsof dat nog niet genoeg was wou ze nog even een foto van mij maken, haha. ach ja, can't blame here, das pas echt een attractie natuurlijk.
Vandaag staat Bondi beach op de planning. Ben benieuwd. Gister sprak een aantal Amerikanen die hier waren voor een begrafenis van een vriend van hun die door een shark was omgekomen. erg fijn om te horen. Maar goed, mag de pret niet drukken.
Verder staan de Blue Mountains nog op mijn lijste. Dat moet je gezien hebben als je in Sydney bent geweest. Maar ik moet ook nog iets overlaten voor asl michiel hier is, dus dat komt later!
In Mellbourne MOET ik de great ocean tour doen. Ook dat schijnt fantastisch te zijn. Je kan geloof ik ook kiezen om een 3daagse tour te gaan doen, dan krijg je wel echt alle prachtige plekjes te zien. Ook is het de bedoeling om opzoek te gaan naar werk aldaar. Want het leven is hier pretty expensive. For example, een biertje kost hier 7 dollar. Maar het zijn vooral de excursies uiteraard die erg veel geld kosten. En ik wil eigenlijk wel zoveel mogelijk ervan meemaken. het is tenslotte een once in your lifetime experience en ik wil eruit halen wat erin zit!
Oei, ik zie dat mijn internet tijd erop zit, dus I'm off! Off to the beach (gne gne).
Lieve mensen,
Hang loose and no worries!
Ik hoop dat bij jullie alles goed gaat!
liefs, lian
PS. Gefeliciteerd Ka!! so happy for you! :-)
20 September 2011 - 08:26
Miek:
Lieverd! Wat een leuk verhaal! Ben zo blij dat je al een vriendinnetje hebt gevonden :-) Begin je nu al wel te missen hoor...besef begint te komen! Enjoy en ik wil foto's zien!
Love xx -
20 September 2011 - 10:13
Karin:
Hey lieverd,
Wat fijn ook een verhaal van jou te lezen! Ooh en wat klinkt het allemaal super (en lees jaloerse reiskriebels;-) )! Kan niet wachten om er ook foto's van te zien! Wel echt een raar idee dat jij nu helemaal aan de andere kant van de wereld zit! Geniet ervan schat!
Liefs -
20 September 2011 - 10:50
Chris:
Hee Lianne,
Leuk verhaal! Als je naar blue mountains gaat moet je de trein nemen vanaf cs naar katoomba. dit kost 10 dollar ongv uurtje. met de dure georganiseerde trips kost het 100 dollar ofzo voor een dagje. Have fun! -
20 September 2011 - 12:39
JB:
Hej Beachgirl... Fijn om te horen dat je de eerste week zeer goed door bent gekomen, veel gezien ook al!! Indrukwekkend allemaal he... Bevalt het hostel ook??? ;) GOR is echt supervet en je vindt vast wel een job in Melbourne... Wie wil zo'n iemand nou niet achter de bar??? Of voor de bar... hehe Nog naar Defqon geweest?
Veel plezier verder, kus -
20 September 2011 - 13:30
Willem Jan:
wat een verhaal zeg li, ga je verhaal zekers ook volgens lianneluinge.waarbenjij.nu staat in elk geval in de favorieten ;-PP
veel plezier nog
x -
20 September 2011 - 14:20
Rosalie:
Wow schat! Klinkt echt te mooi om waar te zijn allemaal! En dan zitten wij hier in het oh zo koude NL! Geniet ervan he! En ben benieuwd naar je volgende verhalen!!
Liefss je nichtje -
20 September 2011 - 14:29
Marjolein:
heey topper!Wauw....nou het 1 ste verhaal is al enorm boeiend!Hoop nog veel van deze verslagen van je te lezen!Het is indd fijn dat je al een vriendinnetje hebt gevonden....prettig!!Have fun babe....!!Denk aan je!
Dikke smok -
20 September 2011 - 17:48
Joannet:
Hoi Lianne,
Wat fijn dat alles tot nu toe zo goed gaat en dat je al zo veel mooie dingen hebt gezien en gedaan. Het klinkt super. Wel gek idee dat je nu aan de andere kant van de wereld bent, vorige week woensdag kwam je met Chiel nog bij ons om te lunchen en nu heb je daar al zo veel gezien. Goede trip vannacht en I follow you, je staat bij de favorieten, x joannet -
20 September 2011 - 18:47
Janna:
Hoi Lianne
Mooi reisverslag. We gaan je volgen. Heel veel plezier en geniet er van.
Groetjes Janna -
22 September 2011 - 13:38
Brigitte:
Heey there!!!
Leuk om te lezen wat je allemaal aan het doen bent! Klinkt echt te gek allemaal..ben jaloers!! Geniet van alles wat nog komen gaat!!!
Hier alles oke, zoals altijd!!
xx -
23 September 2011 - 17:22
Mahsa:
Hai lieWat fijn te lezen dat je van het leven daar geniet en lekker druk bezig bent van alles te verkennen. Als een echte butenlander moet ik je meegeven dat over ieder prijs te onderhandelen valt ;) Jaja ook in Oz! Dus zet je charmes in de strijd en die tours worden ineens een stuk goedkoper (en de bier waarschijnlijk ook :P) hahah....
Ben benieuwd naar je foto's chickie! Hou je taai en keep enjoying!
Love you xx -
24 September 2011 - 09:21
Quirine:
heey Lianne! leuk verhaal! je hebt ook al leuke dingen gedaan! heb je al een ranch gespot?hihi.. heeel veel plezier en succes! liefs -
25 September 2011 - 12:59
Oma Luinge Eb Reina:
Het is leuk om jouv verslag te lezen. Maak er een leuke trip van en pas goe op jezelf. we leven met je mee.
Dikke knuf van oma en reina