Brisbane, Noosa, Rainbow Beach - Reisverslag uit Rainbow Beach, Australië van Lianne Luinge - WaarBenJij.nu Brisbane, Noosa, Rainbow Beach - Reisverslag uit Rainbow Beach, Australië van Lianne Luinge - WaarBenJij.nu

Brisbane, Noosa, Rainbow Beach

Door: lianneluinge en michiel

Blijf op de hoogte en volg Lianne

09 November 2011 | Australië, Rainbow Beach

Dag lieve mensen,

Hier is dan reisverslag numero 4! Een verslag waarin veel emoties zitten verpakt. Verdrietig nieuws vanaf het thuisfront heeft het down under niet altijd even makkelijk en leuk gemaakt. Ook hier word je geconfronteerd met de dingen die helaas bij het leven horen. De dood en nieuw leven zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden; ik heb vanaf hier afscheid moeten nemen van een dierbaar familielid en michiel heeft er op hetzelfde moment een prachtig nichtje bij gekregen.
In een mooi kerkje te Brisbane hebben we dit een plekje proberen te geven, hoe moeilijk dat ook is zover van familie en dierbaren.

Goed, laat ik beginnen waar ik was gebleven. Na Surfers Paradise heb ik mijn koers verder naar het Noorden voortgezet up to Brisbane. Ondanks heel wat negatieve verhalen van andere backpackers over BB vond ik het een heerlijke stad. BB ligt dan welliswaar niet lekker aan de kust met een mooi strand zoals alle andere plaatsen waar ik tot nu toe ben geweest, maar midden in de stad is een Lagune gemaakt alwaar je heerlijk kan zwemmen en relaxen. In de weekenden waren er door de hele stad leuke marktjes, mensen overal lekker aan het bbq'en, het hostel waar ik verbleef was ontzettend fijn, ik had leuke mensen om me heen, de architectuur van de stad vond ik impressive, de sushi was lovely (!!), de yoga lessen maakten me helemaal zen en... Brisbane heeft een vliegveld!
Na lang hunkeren was het vorige week maandag dan zover. Met de zenuwen in mijn buik opweg naar het vliegveld kon ik Michiel op gaan wachten en hem eindelijk weer in de armen vliegen.
Ik had voor ons samen een heel schattig hostel geboekt waar we in totaal nog 4 nachten verbleven.
De eerste avond samen zijn we, na we voor de gelegenheid een flesje champagne hebben opengeknald, naar een openlucht bioscoop geweest waar we een halloween special movie te zien zouden krijgen. Beetje jammer dat het de uber slechte scream movie was, maar het idee van onder de sterren op de zitzakken en een lekker kleedje was leuk!!
Nadat ik Michiel zoveel mogelijk van de mooie stad heb laten zien vonden we het tijd om BB te verlaten. We hebben een goldcoast pakkage gekocht waarmee we de vrijheid hebben om binnen 90 dagen van BB naar Cairns kunnen reizen en onderweg kunnen uitstappen waar we willen, inclusief een 3daagse Whitsundays tour, 2daagse Fraiser Island tour en duiken in the Great Barriere reef (!!) whoehoe!

Dus.. onze eerste stop van dit nieuwe avontuur was Noosa! Noosa is een heel schattig stadje gelegen aan een binnenbaai waar de rivier uitmondt in de oceaan. Door deze rivier is Noosa onderverdeeld in allerlei kleine schiereilandjes.
We hebben Noosa uitgebreid verkend, nadat we de eerste avond zijn begonnen met een lekker flesje wijn op het strand onder een prachtige sterrenhemel. Zo zijn we naar een mooie lookout spot gelopen vanwaar je een fantastisch uitzicht had over de stad, haar riviertjes en de oceaan. Verder zijn we wezen hiken over een zwaar, maar fantastisch pad langs de oceaan, dwars door een national park, over de rotsten en via afgelegen stranden. Wat uiteraard erg mooie plaatjes opleverde! Het mooie van Noosa is dat het een prachtige kustlijn heeft die niet volgebouwd is met grote hotels etc, maar waar de natuur behouden is en je dus prachtige paadjes hebt langs de oceaan.
Vanuit ons hostel konden we gratis een kayak lenen waar we uiteraard gebruik van hebben gemaakt. De rivierdelta van Noosa leent zich daarvoor erg goed! Daar zijn de rijke mensen ook achter. Vanaf het water hadden we uitzicht op enkele asociale villa's waar de jetset 2 weekjes per jaar vertoeft. Tijdens het kayakken belandde we soms uit het niets op een zandbank en dan zaten we dus vast. Wat ons wel mooi de gelegenheid gaf om lekker te picknicken. Het leuke van al deze zandbanken is dat we met onze eigen (achteraf lekke) kayak (bijna gezonken) een prive strandje konden toe-eigenen, very nice. Dat het in deze wateren krioelt van het leven hebben we aan den lijve ondervonden. Op een gegeven moment zaten we met onze kayak midden in een ondiep moerasje. Toen we net hadden besloten dat het ons beter leek om terug te keren sprong er een heel groot beest uit het water. We konden niet precies zien wat het was, maar door de enorme plons die het veroorzaakte en (vooral) de daarop volgende gil van lianne deed michiel vermoeden dat we werden aangevallen door een haai van minstens 2 meter. Comotie alom in de kayak!
Onze laatste dag in Noosa hebben we de watertaxi gepakt naar een ander gedeelte van het stadje. Onder het genot van een lekker cappucciootje en wat leuke soeveniertjes op zak konden we met een gerust hart opweg naar de volgende bestemming.

Momenteel verblijven we in Rainbow Beach. In vergelijking met alle andere kustplaatsen is Rainbow Beach een stuk minder toeristisch en erg klein met 1 buurtsuper. Maar met een ontzettend mooi en rustig strand, lekker temperatuurtje van het zeewater, strak blauwe lucht en gevaar voor verbranden van Michiels huidje. (sorry!)
Morgen pakken we de Greyhound bus naar Hervey Bay, vanwaar we donderdag een 2daagjes tour naar Fraiser Island pakken, wat heel erg bijzonder moet zijn.

Onze trip down under heeft ook een competatief element gekregen, zo worden er bijvoorbeeld dagelijks enkele potjes Yathzee gespeeld waar het er hard aan toe gaat. Onder het genot van een zak(!!) wijn van 4,2 liter rollen the dices soepeltjes over de tafel. Lianne heeft het zelfs weten te presteren om in de eerste 2 beurten tweemaal een yathzee te gooien met 5en... (jullie moesten eens weten hoeveel moeite dit michiel kost om op te schrijven)
Tussenstand op dit moment is 7 - 5 in het voordeel van Lianne!
Beachballen in de branding is een andere sportieve activiteit die we graag verrichten. Wat een topaankoop is dat geweest.

Wij hebben er zin in en genieten volop van het weer, de omgeving en elkaar!

All the best in (y)our cold-frog-country! No worries mates

liefs

• 09 November 2011 - 11:20

Guus:

Gessel en Roelof!!

Lange tijd niet gezien/gesproken/gechat/ge-ubeet/gegeten/ge-bierdronken(michiel, ik kan dat niet)/ge-vanallest!

Mooie verhalen! Volop genieten daar dus! Echt nice hoor! Aangezien jullie al in aanraking zijn geweest met een haai o.i.d. dan weerhoudt dat jullie er niet van om te gaan surfen!! Neem aan dat dat nog op het programma staat! Dus ben benieuwd wanneer ik dat ga lezen!

Have fun!

Groeten GT

• 09 November 2011 - 11:30

Bri:

Hey lieverds!

Leuk weer even van jullie te horen! Het klinkt allemaal fantastisch wat jullie zien en doen..toch raar om voor te stellen dat jullie lekker aan het strand liggen terwijl het hier nu echt herfst is! Nu maar hopen op ijs zodat we kunnen schaatsen!

Hier alles goed, ga morgen met pap en mam naar ons nieuwe nichtje toe en breng ze daarna naar Schiphol!

Leuk dat jullie een yathzee competitie houden, doen Piet en ik ook altijd op vakantie!!!

Heel veel plezier, een hele dikke kus!!!
    XXXX

• 09 November 2011 - 14:30

Joannet:

Wat een leuk verslag weer, lijkt wel of ik er zelf bij ben!!!!! En wat super heerlijk die combi van veel natuur, cultuur, lekker eten en drinken en dan toch ook nog het spelelement van yatzeeen en lekker met een balletje klooien. En dan zijn jullie ook weer bij elkaar na elkaar 6 weken gemist te hebben. Wij gaan morgen Tokyo onveilig maken, ik verwacht daar zeker de nodige cultuur, natuur en ook lekker eten maar met het weer zal het iets minder zijn dan bij jullie. De voornaamste reden om zo ver te vliegen zijn natuurlijk die 2 kleintjes en hun papa en mama, we verheugen ons er enorm op. Morgenvroeg voordat we naar Schiphol gaan met onze lieve Bri als chauffeur maken we de cirkel rond door nog even in Den Haag de kleine Merith vast te houden, te spelen met Liv en hun papa en mama nog even te zien. Wat hebben we het toch goed, veel liefs ook van René, x joannet

• 10 November 2011 - 10:07

Joyce:

G'day! Klinkt top allemaal! Heb een deel doorgelezen en me nu aangemeld (als het goed is), dus ik ga jullie volgen!! Cheers! :-)

• 10 November 2011 - 20:13

Marjolein:

heey lieverd en michiel natuurlijk!haha...

Het is weer een mooi verhaal van jullie samen,heel bijzonder om te lezen..
    ahaha..ik kan me de gil in de kayak zo wel voor de geest halen toen dat beest uit het water kwam...hahaah....Geniet lekker van de mooie tijd daar samen!!!

Dikke zoen

• 11 November 2011 - 15:58

Karin:

Lieve Li en Michiel,

Wat een heerlijk verhaal:-)! Wat fijn te lezen en aan de foto's te zien hoe jullie het daar hebben! Enjoy!

Knuffel karin

• 18 November 2011 - 14:31

DALM:

He luitjes!
    Vandaag kwam jullie lieve kaartje binnen hoor. Thanks! Nog best snel als je bedenkt hoeveel km het kaartje heeft moeten afleggen ;-). Hopelijk gaat alles nog steeds goed! We lezen het hier snel weer. Met ons ook alles prima, Merith doet het nog steeds super en met de rest van de fam ook helemaal goed!
    Tot snel!
    Liefs van ons 4'en

• 20 November 2011 - 11:15

Oma Luinge En Reina:

wij hebben gelezen dat jullie nu samen zijn en samen reizen. Ik wil je bedanken voor de mooie kaart en tekst van de kerk waar je een kaars voor ons hebt gebrand. Ook al ben je ver weg, het voelt heel goed.
    Pas goed op jullie zelf en groeten van oma en reina