Melbourne is pretty hard to leave
Door: lianneluinge
Blijf op de hoogte en volg Lianne
30 September 2011 | Australië, Melbourne
Daar issie dan, numero 2 vanuit Melbourne.
Vandaag is alweer mijn laatste dag Melbourne aangebroken. Vanavond vertrek ik in de bus back to Sydney.
Om nog even terug te komen op mijn laastte dag Sydney van het vorige verslag: Ik ben die dag dus met een boot de great ocean op gegaan in de hoop een mooie walvis in het echt te spotten. Ik was in het begin een beetje sceptisch over het hele gebeuren, maar na dat we na 2 uur varen nog geen enkele walvis hadden gespot kon mijn dag al niet meer stuk. Alleen al het varen op die prachtige oceaan vond ik al geweldig. En toen we ook nog dolfijnen bij de boot zagen zwemmen hoorde je mij zeker niet meer klagen. Maar we kwamen voor de walvissen. Na 2 uur varen nog helemaal niets. Toen de kapitein ook nog eens op het dek ging staan met 1 hand boven zijn ogen dacht ik echt dat het 1 groot toneelstuk was. Maar niets bleek minder waar. We voeren naar een stukje waar 2 stromingen bij elkaar kwamen en dat schijnen de walvissen prettig te vinden. En jawel, ineens zagen we water omhoog spuiten! Dus wij met de boot erachter aan en we hebben hem een hele poos kunnen volgen. Toen free willy eenmaal doorhad dat wij geen stomme Japanse jachtboot waren, maar slechts onschuldige toeristen, liet hij zich steeds vaker zien. Echt kippenvel momentje!!
Goed, Melbourne. Heerlijk sfeertje hier in deze stad. Een stukje relaxter als in Sydney. De mensen zijn hier ook zo vriendelijk. Als je op straat staat met de kaart van de stad in je handen komt er over het algemeen al gauw iemand naar je toe om je te helpen de weg te vinden. Een enkeling schiet hier iets te ver in door en bied je ook meteen een lift aan, of een city tour op de motor. Dat sla ik dan maar beleefd af en zeg dan That my mom told me that I'm not allowed to get in the car with a strange man.
Het hostel is top. We zijn net een grote familie. Behalve tijdens de rugby wedstrijden, haha.
Er is nu namelijk het WK rugby/footy (footy is wel zo'n rare sport. Het is rugby, maar dan met aparte ozzy-rules. Er staan onwijs veel spelers op het veld en ik begrijp er niets van. Maar inmens populair in deze streek) gaande en dat leeft hier enorm! Morgen is de great final hier in Melbourne. Vanmiddag worden de spelers in een parade door de stad gereden. Daar ga ik natuurlijk even bij kijken. Ik heb bij iemand thuis een mooi plekje op het balkon bemachtigd. Afgelopen week was de wedstrijd New-Zealand tegen Frankrijk en we hebben aardig wat fransen en Nieuw Zeelanders in het hostel. De fransen hadden allemaal stokbroden gekocht en kiwi's en sloegen, alsof ze gingen honkballen, met die stokbroden de kiwi's aan gort. Mooi om te zien. En raar dat dit in NL helemaal niet leeft en hier zo populair is.
De meeste mensen in het hostel werken hier voor een aantal maanden waardoor je ook een beetje een band met iedereen op kan bouwen en het niet alleen een komen en gaan van backpackers is.
Gister heb ik de great ocean road afgelegd. Met een bus hebben we in totaal 500 km gereden langs de great ocean en het was echt adembenemen. Het weer was verschrikkelijk slecht, dat was jammer voor de foto's. Zelfs de buschauffeur had de hele bus versierd in de kleuren van de club van Melbourne en om de haverklap schalkte het clublied door de luidsprekers van deradio. Zo erg leeft het hier dus.
Onderweg nog een koala gezien in de boom! LIEF!
Woensdag heb ik de Grampians beklommen. Een 2 uur duurende wandeltocht helemaal naar de top van de berg. onderweg moest je echt oppassen, want zo nu en dan schoot er een knoepert van een kangaroo uit de bosjes. Kangaroos zijn ongeveel de domste beesten die er bestaan en ze stoppen nergens voor. Het was dus nog gevaarlijk ook.
Maandag ben ik even in het casino wezen kijken. Melbourne heeft het grootste casino van heel south hempshire. Al die gekke Chinezen gaan daar helemaal uit hun dak. Ook was er een groot pokertournooi aan de gang. Daar heb ik even een poosje bij staan kijken.
Ik had me ook opgegeven voor een baantje. Ik zag de vacature en dacht: ze zoeken mij! Melkmeisje gezocht. Had me hartstikke leuk geleken, maar uiteindelijk toch besloten hier na een week weg te gaan, dus moest ik af zeggen.
Komend weekend ga ik met een NL's meisje naar de dierentuin van Sydney. En dan willen we samen richting byron bay reizen. Zij gaat daar werken als nanny en ik zie dan wel weer wat er op mijn pad komt. Het is daar in elk geval erg lekker weer, dus ik vermaak me wel.
Ik zou nog wel uren kunnen doortypen, maar dat maakt het er voor jullie niet veel spannender op denk ik.
Lieve mensen, leuk dat jullie de moeite weer hebben genomen mijn verhaal te lezen. Jullie zijn nog niet van me af, want ik moet zeggen dat ik het echt heerlijk vind om hier te zijn dus er zullen nog wel een aantal verhaaltjes de revue passeren.
Liefs, Lian
30 September 2011 - 05:50
Marjolein:
Hey lieverd!
Jeetje wat alweer een avonturen heb je beleefd!!Alweer zoveel mee gemaakt,leuk man! Stoer ja ,helemaal naar de top geklommen...wat zul je een spierballen hebben!hahhaha...
Super mooi dat het wachten het waard was en dat jullie toch nog een walvis hebben kunnen spotten..tof!!
Hahaha en melkmeisje..nou dat was net wat voor jou geweest..:ihihi Heel goed dat je wel een beetje op past als de mensen zo vriendelijk zijn om je gelijk weg te brengen.. Goed naar mams blijven luisteren!!
Ik zou jou ook op de hoogte houden wat betreft de kleine spruit van ons...we hebben deze week het hartje gehoord! Het was echt super bijzonder en mooi!! En snel dat het ging joh!hahaahh...
Lieverd.nog heel veel plezier en maak er weer een mooi avontuur van!!
Dikke zoen -
30 September 2011 - 15:32
Marga:
Hey Lian!!
Man man wat heb je al weer veel beleefd en gezien.Het is fijn te lezen dat je het zo goed naar je zin hebt.En vooral dat je zo goed naar je mam hebt geluisterd!!! Maar dat wist ik al. Lieve groetjes van ons en een goede reis vannacht! ik kijk al weer uit naar het volgende verslag. -
01 Oktober 2011 - 22:15
Bep:
Hi lieve Lianne,
dank voor je mail via Tony; fijn! Klaas had woensdag de uitwisseling met jou mee naar de kroeg genomen. Leuk om je reisverslag te lezen; het klinkt echt goed! Dit had je toch niet kunnen bedenken, toen we het er hier over hadden, he? Ik reageer gewoon af en toe en voel je niet verplicht mij te mailen; jij bent gewoon lekker op reis en zo kan ik het mooi volgen. Met mijn romance - mooi woord- gaat het goed; hij gaat scheiden, wel pijnlijk allemaal. Zij bleek vroeger al verliefd op hem te zijn, toen ik verkering met hem kreeg; heel pijnlijk. De liefde is mooi! Geniet van je reis! Veel liefs,
Bep.
05 Oktober 2011 - 10:01
Joannet:
Hoi Lianne, weer een mooi verhaal over al je indrukken, ik moet zeggen je schrijft het ook erg leuk op. Het lukte me niet de foto's te bekijken. Ben benieuwd naar het vervolg van je trip. lieve groet van joannet